Infa-Red Remote Control
Schematic For Transmitter :
Schematic For Receiver :
قطعات مورد نياز رو در ادامه ي مطلب ببينيد . موفق باشيد .
آشنايي با شبكه هاي بي سيم ( Wireless ) و تکنولوژي Wi-Fi
آشنائي با شبكه هاي بي سيم
مقدمه
نياز روز افزون به پويايي كارها ، استفاده از تجهيزاتي مانند تلفن همراه ، پيجرها و ...
بواسطه وجود شبكه هاي بي سيم امكان پذير شده است.
اگر كاربر يا شركت يا برنامه كاربردي خواهان آن باشد كه داده و اطلاعات مورد نياز خود را به صورت متحرك در هر لحظه در اختيار داشته باشند شبكه هاي بي سيم جواب مناسبي براي آنها ست.
اين مقاله دربخشهاي مختلفي ارائه ميشود، در بخش حاضر فقط به بيان كلياتي در رابطه با شبكههاي بيسيم و كابلي پرداخته شده، در بخشهاي بعدي به جزئيات بيشتري در رابطه با شبكههاي بيسيم خواهيم پرداخت.
تشريح مقدماتي شبكه هاي بي سيم و كابلي
شبكه هاي محلي (LAN ) براي خانه و محيط كار مي توانند به دو صورت كابلي (Wired ) يا بي سيم (Wireless ) طراحي گردند . درابتدا اين شبكه ها به روش كابلي با استفاده از تكنولوژي Ethernet طراحي مي شدند اما اكنون با روند رو به افزايش استفاده از شبكه هاي بي سيم با تكنولوژي Wi-Fi مواجه هستيم .
در شبكه هاي كابلي (كه در حال حاضر بيشتر با توپولوژي ستاره اي بكار مي روند ) بايستي از محل هر ايستگاه كاري تا دستگاه توزيع كننده (هاب يا سوئيچ ) به صورت مستقل كابل كشي صورت پذيرد(طول كابل ازنوع CAT5 نبايستي 100 متر بيشتر باشد در غير اينصورت از فيبر نوري استفاده ميگردد) كه تجهيزات بكار رفته از دونوع غير فعال (Passive ) مانند كابل ، پريز، داكت ، پچ پنل و.......... . و فعال (Active )مانند هاب ،سوئيچ ،روتر ، كارت شبكه و........... هستند .
موسسه مهندسي IEEE استانداردهاي 802.3u را براي Fast Ethernet و 802.3ab و802.3z را براي Gigabit Ethernet ( مربوط به كابلهاي الكتريكي و نوري ) در نظر گرفته است.
شبكه هاي بي سيم نيز شامل دستگاه مركزي (Access Point ) مي باشد كه هر ايستگاه كاري مي تواند حداكثر تا فاصله 30 متر ي آن (بدون مانع ) قرار گيرد.
شبكه هاي بي سيم (Wlan ) يكي از سه استاندارد ارتباطي Wi-Fi زير را بكار مي برند:
802.11b كه اولين استانداردي است كه به صورت گسترده بكار رفته است .
802.11a سريعتر اما گرانتر از 802.11b مي باشد.
802.11g جديدترين استاندارد كه شامل هر دو استاندارد قبلي بوده و از همه گرانتر ميباشد.
هر دونوع شبكه هاي كابلي و بي سيم ادعاي برتري بر ديگري را دارند اما انتخاب صحيح با در نظر گرفتن قابليتهاي آنها ميسر مي باشد.
عوامل مقايسه
در مقايسه شبكه هاي بي سيم و كابلي مي تواند قابليتهاي زير مورد بررسي قرار گيرد:
نصب و راه اندازي
هزينه
قابليت اطمينان
كارائی
امنيت
نصب و راه اندازي
چيستان هاي انگليسي :
? ۱What has three hands but only one face
- A clock.
2. Why is the letter "E" so important?
- Because it is the beginning of "everything"!
3. Who works only one day in the year but never gets fired?
- Santa Clause.
4. When can you have someting and nothing at the same time in your pocket?
- When you have a hole in your pocket!
5. Where can you always find money?
- In a dictionary.
6. Why do fish live in water?
- Because cats cannot swim!
7. What is black when it is clean, and white when it is dirty?
- A blackboard.
8. Why are grandpa's false teeth like stars?
- Because they come out at night!
9. What word is pronounced wrong even by native English speakers?
- The word "wrong"!
۱0. What will make more noise in your house than a dog?
- Two dogs.
|
قدرت راكتيو يك قدرت مجازي است و درك اون براي مهندسين قدرت داراي اهميت. تو اين پست به سوالاتی در مورد توان راكتيو پاسخ داده شده.
منظور از توان راکتیو چیست ؟ در مصرف کننده هایی که بین ولتاژ و جریان آنها اختلاف فاز وجود دارد توان دارای دو مقدار مثبت و منفی است . به این معنی که مصرف کننده گاهی از شبکه توان می کشد و گاهی به آن توان می دهد . این موضوع سبب ایجاد توان راکتیو می شود . ار آنجایی که در این مصرف کننده ها امکان صفر کردن اختلاف فاز ممکن نیست نتیجه این می شود که توان راکتیو را نمیتوان از بین برد . آری زیرا ماهیت کار این وسایل داشتن توان راکتیو است . مثلا در یک الکتروموتور نمی توان بدون توان راکتیو نیروی الکتروموتوری ایجاد نمود . توان راکتیو برای شبکه مفید است یا مضر ؟ این توان سبب اضافه شدن جریان شبکه و در نتیجه افزایش تلفات توان در مسیرسیم کشی بصورت حرارت می شود . انواع توان راکتیو کدامند ؟ در الکتریسته دو عنصر خازن و سلف توان راکتیو ایجاد می کنند پس در نتیجه توان راکتیو دارای دو نوع سلف و خازنی است . آیا می توان مقدار توان راکتیو یک شبکه را کاهش داد بدون اینکه مصرف کننده دچار اخلال شود ؟
|
بي سيم
دراين دستگاه*هاي تلفن، خط تلفن به دستگاه ثابت كه خود مركب از فرستنده و گيرنده راديوئي و آنتن است متصل مي*شود. گوشي تلفن بي*سيم و دستگاه ثابت هر يك داراي فرستنده و گيرنده امواج راديوئي است و همانند ساير دستگاه*هاي بي*سيم استفاده از آن تابع قانون "استفاده از بي*سيم*هاي اختصاصي و غيرحرفه*اي (آماتوري)" مي*باشد.
از منظر قانون، تلفن*هاي بي*سيم بر حسب قدرت ارسال و فركانس به دو دسته مجاز و غيرمجاز تقسيم مي*شوند. مشخصات دستگاه*هاي تلفن بي*سيم مجاز ادامه ارائه گرديده است.
در ايران تلفن بي*سيم از اوائل دهه شصت (هجري شمسي) به منظور بهره*برداري از خدمات تلفن ثابت مخابراتي به صورت همراه در محدوده محل كار و منزل مورد استفاده قرار گرفت .
محدوده مجاز فركانس تلفن بي*سيم
سياست*گذاري تخصيص، واگذاري و نظارت بر بهره*برداري از طيف طبق قانون بر عهده وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات - سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي گذاشته شده است. اصول سياست*گذاري طيف فركانس كه از منابع ملي كشور محسوب مي*شود مبتني بر نيل اهداف توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و حفظ امنيت ملي به منظور ايجاد زمينه ارائه خدمات عمومي به آحاد ملت است.
به همين منظور بر اساس سياست*گذاري فعلي، محدوده*هاي زير به تلفن بي*سيم اختصاص داده شده است و دستگاه*هاي تلفن بي*سيم كه خارج از اين محدوده*ها كار مي*كند، به منظور بهره*برداري در كشورهاي ديگر ساخته مي*شوند و استفاده از آن*ها در قلمرو كشور ممنوع مي*باشد .
محدوده فركانس مجاز تلفن*هاي بي*سيم